Vítejte na stránkách "cestovní kanceláře s ručením omezeným"
Hledat
Navigace: Pařeztour > Menší aktuální akce > Cyklistika Máchovo jezero 2013

Cyklistika Máchovo jezero 2013

Tady si dovoluju zkopírovat zápis do našeho farního časopisu Aegidius: 

Cyklotour Dokesko aneb POHODA.  Na letošní Ondroš cyklotour budu rád vzpomínat. Přihlásili se čtyři lidi. Ondra, Katka, Barča a já. Nocovali jsme v kempu na Starých Splavech poblíž Máchova jezera. Nevím, něco mě tu při koupání dvakrát kouslo do prstu, že by raci?

  Každou denní cyklopouť jsme začínali po kvalitní snídani v kempu. Pak jsme kličkovali místními lesy a písčitými cestami. Katka jednou zahučela do písku rovnou za nosem… Trochu nadávala, ale pak se zklidnila. Kolo bylo v pořádku. Cesty jsou tu pro cyklisty zrádné. Navečer jsme se vraceli unaveni a už jsme se těšili na večeři nebo na fotbal v televizi. Jednou jsme také hráli ping-pong. Barča znovu potvrdila, že je v současnosti z nás nejlepší, je to pro mě smutná pravda, ale je to tak. Ale tak to má být—mládí vpřed.

Celkem jsme najezdili přes 100 km. Prví den jsme jeli do Mimoně, podívat se, jestli tu opravdu žijí „mimoni“, ale žádní „mimoni“ tu nežijí, naopak, úplně normální lidé, co mluví česky. Jenom jim nevyšla ta směrová tabule k infocentru. Projeli jsme Mimoní tam i zpět. Zato se nám poštěstilo navštívit zde velmi známý „Boží hrob“, barokní kopii skutečného poutního místa v Jeruzalémě. Já osobně jsem takový Boží hrob ještě neviděl, kromě teda těch, co se zdobí přechodně o velikonocích v každém farním kostele. A koupili jsme tu i jeho turistickou známku. Také jsme zastavili v Hradčanech, ale nebyl tam Pražský hrad, ale jenom Jeřáb popelavý na mokřinách. Je zde nové infocentrum co pojednává o vojenských lesích.

Dolní foto je před vyhořelým zámkem v Zahrádkách. V Zahrádkách zámek vyhořel, prohlídky se nekonají, jen se trochu udržuje okolní park. V Holanech je dobrá hospoda, kde čepujou Svijany. Dobré pivo, jídlo a zajímavá místa jsou charakteristikou tohoto mírně kopcovitého regionu. Navštívili jsme na kolech město Dubou s šatlavou, Doksy s muzeem K.H.Máchy a Čtyřlístku. Dále hrad Bezděz a lodní přepravu po jezeře. Zpátky jsme jeli elektrickým vláčkem po silnici a řidič pouštěl hudbu „jede mašinka“. Prostě pohoda. Více bude na webu: www.youtube.com/dvoulety     MD

 

http://www.youtube.com/watch?v=PbCOg0FT1Kg&list=UUYLNE3zXKE7_RAwHPA_dl4A&feature=c4-overview

 

Komentáře

[1]MarissaVloženo 22.07.2022 18:17
How do I restore access to my account? >>> https://u.to/lk8_HA

Přidat komentář

* Jméno:Email:
Text komentáře:
 
 Emailová adresa nebude zveřejněna. HTML kód není akceptován, odkazy nejsou aktivní!
 TIP: Reagujte na komentáře kliknutím na jejích pořadové číslo "př.[41]"
 
© pareztour.netstranky.cz - vytvořte si také své webové stránky zdarma